maandag 1 april 2013

De rouwclub

In het nieuwste boek van Vrouwkje Tuinman, ‘De rouwclub’, presenteert de schrijfster een mooi rond verhaal. Eerder las ik van haar ‘Buurvrouw’, wat meer een aaneenschakeling leek van korte impressies. Haar laatste boek is een stuk volwassener, meer af. Het gaat over een club mensen die jaarlijks een muziekfestival organiseert en daarbij goed op elkaar afgestemd is. Het  verhaal ontspint zich als een gat in de hechte groep geslagen wordt door de dood van één van hen.

Het  boek volgt de diverse manieren waarop de achterblijvers met het dodelijke ongeluk omgaan. Knap hoe Vrouwkje Tuinman zoveel verschillende mensen geloofwaardig weet neer te zetten. Diverse begrijpelijke reacties komen boven en zitten elkaar soms ook behoorlijk in de weg. Dat de werkelijke toedracht van het ongeluk pas langzamerhand duidelijk wordt, geeft het verhaal de nodige spanning.

De wereld van het muziekfestival leeft in dit boek en als lezer leef je volop mee met de personages. Behalve de festivalorganisatie is er ook nog de vader van de overledene, die altijd rustig blijft, en een vriend van vroeger, die in een keurslijf van kantoor zit en daarmee scherp afsteekt tegen de festivalorganisatie. Al met al een kleurrijk verhaal dat je meeneemt en niet loslaat. Met personages met diepgang en levensechte dialogen. En voor mij, bezig met mijn eerste grote verhaal, een heel goed voorbeeld!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten