zaterdag 3 januari 2015

Een nieuw begin

Een nieuw jaar vraagt om een nieuw begin. Ik wil graag meer tijd nemen om aan mijn verhalen te schrijven en de bladen bij te houden. Ik las onlangs de ontstress-tip: ‘Stop met het bijhouden van een weblog en stop ook gelijk met het lezen van andermans blogs.’ Dit wakkerde mijn twijfel of ik mijn weblog nog door zou zetten verder aan. Het is niet dat ik er stress van ervaar, maar het legt wel beslag op mijn tijd en neemt een leesgedrag met zich mee dat soms wat dwingend is.

Het schrijven van de stukjes voor mijn weblog is een soort routine geworden. Van tevoren denk ik steeds: kan ik hier wel iets zinnigs over zeggen? En achteraf ben ik meestal tevreden genoeg om het gedane in mijn agenda te noteren met een uitroepteken erachter. Het resultaat verbaast me niet langer, het is een verplichting die ik afvink, wat funest kan zijn voor een weblog, hoorde ik pas geleden van een tekstschrijver die diverse weblogs verzorgt. De urgentie is eraf, hoewel ik wel steeds meer lezers kreeg.   

Als ik in een dik boek bezig was, dan voelde ik me min of meer verplicht om ondertussen dunnere boeken te lezen om over te kunnen schrijven op mijn weblog. Van dit dwangmatige lezen wil ik mezelf verlossen. Ik wil mezelf de tijd gunnen om dikke, dunne, oude en nieuwe boeken in alle rust te lezen, zonder telkens te hoeven bedenken wat ik erover zal zeggen.

Zes jaar lang heb ik een weblog over mooie boeken bijgehouden. De laatste jaren hier en daarvoor op een andere site. Het is mooi geweest. Ik zal zeker nog wel wat over boeken te melden hebben op Twitter, maar niet meer hele verhalen.

Lezers bedankt & wie weet tot ergens anders! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten